Klar for å nå nye høyder innen din virksomhet?

Vi tilstreber oss hele tiden å tilegne oss ny kunnskap. Dette gjør at våre konsulenter til enhver tid er oppdatert.

Vurderer du å starte for deg selv i år? Hvis du gjør det, så er du ikke alene. Bare i 2015 ble det etablert 61 615 bedrifter i Norge i følge SSB, og det er forventet en økning i 2018. Men hvis tendensen fortsetter vil over halvparten av disse bli borte innen 2020.

Etablerere i næringslivet

Kilde SSB (https://www.ssb.no/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/etablerere)

Det som er interessant er at mer enn 51% av de som er i jobb i dag tror det finnes gode muligheter for å starte egen bedrift.

Det finnes mange fordeler ved å drive egen virksomhet.

For det første, hvis du lykkes vil du kunne jobbe 8-16 med det du trives best med, dette anser jeg som en av hovedårsakene til å drive for seg selv. Dette gir deg også friheten og fleksibiliteten til å drive på den måten som passer deg best, det å være din egen sjef.

Selv om det er mange fordeler ved å være selvstendig næringsdrivende har det også sine utfordringer, alt fra mye stress til lange arbeidsdager.

For å være sikker er det 3 spørsmål du bør stille deg selv:

  1. Er jeg 100% dedikert? (eller i hvertfall "veldig engasjert"?)
  2. Hva er min nisje?
  3. Hva trenger jeg for å starte?

1. Er jeg 100% dedikert? (eller i hvertfall "veldig engasjert"?)

Jeg er ikke en fan av måten "forpliktelse" er avbildet i entreprenørverdenen. Historiene vi leser ser ut til å falle inn i en av to kategorier:

  • Du er en suksess over natten.
  • Du jobber som en "gal" og blir utbrent før du er oppe og kjører.

Noen delte nylig et godt sitat: “An overnight success is 10 years in the making.”

Dette minner oss om to ting:

  • Du tenger ikke å bli en suksess over natten
  • Du trenger ikke jobbe til du blir utbrent, det finnes en middelvei.

Mens du starter din egen bedrift kreves det hundre prosent forpliktelse, det betyr ikke at du skal forlate din nåværende jobb eller jobbe lange dager og helger. Det å sjonglere karriere og egen bedrift er utfordrende men ikke umilig.

Å forlate jobben din og stole utelukkende på inntekter fra bedriften din før du er klar til å gjøre det, kan føre til at du sliter med å få endene til å møtes, forårsaker unødvendig stress og angst. Hvis du venter til du er 100 prosent engasjert (og økonomisk klar), blir det lettere å ta utfordringene du møter på veien.

2. Hva er min nisje?

Mest sannsynlig går du inn i et marked som har eksisterende konkurrenter. For å sikre at ditt produkt eller din tjeneste skiller seg ut i mengden og at den tiden og pengene du bruker må du gjøre ting annerledes.

Det er her "nisje" delen kommer inn. En nisje er et spesifikt segment i markedet eller en spesiell egenskap ved produktet eller tjenesten du tilbyr for å innsnevrer hvem du prøver å selge til, og hva du selger.

For eksempel er Dressmann XL en nisjebutikk innenfor moteindustrien fordi den er rettet mot et svært spesifikt publikum, ikke bare kunder.

Når du bestemmer din nisje, husk at "jo mindre nisje, jo mindre konkurranse, som betyr at du har større sjanse for at kjøperen finner deg. Men vær advart - det betyr også mindre potensielle kjøpere. Så du må balansere nivået på konkurransen med størrelsen på markedet".

Merk at dette gjelder også for tjenester; Hvis du ønsker å starte en renholdsbedrift, kan din nisje for eksempel være grønn rengjøring i stedet for å være en "vanlig" renholdsbedrift som mange er.

Nøkkelen er å gjøre det tydelig for dine poteniselle kunder hva din nisje er, om det er på din hjemmeside eller gjennom markedsføring på feks sosiale medier.

3. Hva trenger jeg for å starte?

Før du tar det første skrittet mot å starte din egen virksomhet, lage en liste over hva du trenger for å komme i gang.

Denne listen kan være så enkel som:

  • Nettside
  • Tid

For meg var dette alt jeg trengte - og et nytt skrivebord fra Ikea. I andre tilfeller kan denne listen imidlertid være mye lenger og inkludere: programvare, høyteknologiske verktøy og mest sannsynlig penger. Å vite hva du trenger fra "listen" vil tillate deg å samle det du trenger for å komme i gang. Hvis du trenger mye penger, trenger du tid til å finne det, enten du tar ut et banklån eller finner en egen investor.

I begge tilfeller bør du lage to lister, "må ha" og "kjekt å ha". Prioriter alle elementene for så å bestemme deg for hva det vil koste, hvor ønsker du å bruke mest og hvor kan du spare inn?

Start egen bedrift i dag

Nå er det tid til å ta de første skrittene mot å starte egen virksomhet - hvis du er klar. Det er ingen lett oppgave; Det krever besluttsomhet, tålmodighet og mye hardt arbeid. Før du starter, må du imidlertid stille deg selv disse tre viktige spørsmålene. Med dette grunnlaget på plass, har du et solid fundament for en blomstrende og vellykket bedrift.


Bli kontaktet av en konsulent

Vennligst oppgi navn
Vennligst oppgi telefonnummer
Vennligst oppgi e-post E-post adressen er ikke gyldig

Klar for å nå nye høyder innen din virksomhet?

Motta et uforpliktende tilbud
Kontakt oss

Telefon: 41 266 232
Email: kontakt@onto.no

Åpningstider

Mandag - Fredag: 08:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 14:00

Storvold Invest

Kopirett © 2017 Storvold Invest.
Alle rettigheter reservert.